Första version: 2020-02-13.

Senaste version: 2022-08-31.

Längre ner finns analys av polisens bild nr 6 med kepsmannen.

OBS: Längst ner finns en sammanfattning av det viktigaste.

Liten teaser:

Prova att zooma lite in och ut för att minimera grynighet på SE.

Fig: SE bakom Söderströms bil. Zooma lite in och ut.

Prova att zooma lite in och ut för att minimera grynighet på SE

På Ulf Karlssons foto ser man Skandiamannen efter återkomsten till mordplatsen. Ett historiskt foto.

tips för att se fotot: variera zoom tills du hittar bästa inställning. I vissa lägen blir grynigheten mindre.

Se Ulf Karlsson bild nr 4 här: Ulf Karlsson bild nr 4. Obs, man måste zooma in den för att kunna se. Man kan även se den i bildsekvensen. Scrolla ner till bild 4 och tryck på "större bild" under bilden. Går förstås även bra att tanka ner den och zooma. Se även bildanalys/Ulf Karlsson.

Sin mors son med runda kinder, utmärkande läppar, vit skjorta, randig slips och mörk rock. Böjen i pannan pga keps med lätt vikt skärm? Rak kant vid högerörat pga nedvikta öronlappar? Glasögon? Dock ingen halsduk. Randig slips har han haft även på andra bilder.

Varför står du där helt ensam? Varför pratar du inte med Anna H och KJ när de står alldeles intill? Ni som hade hjälpts åt vid livräddningen. Hade ni verkligen inget att prata om? Eller med TA, CA och AE som också står där. Du som var så social, pratglad och utåtriktad. Hörde du när AH/KJ berättade för CA/AE om Palme och att AE trodde att de skämtade? Var det därför som du sade nästan samma sak under fjärde förhöret? Var det här du stod när du såg Gösta Söderström och en annan polis stå stilla framför bilen? Det sade du ju att de gjorde. Var det här du stod när du hörde vittnet AD lämna ditt signalement till en polis? Vad tyckte du om det? Hur såg din keps ut? Sherlock Holmes-liknande med öronlappar? Varför avbröt du ditt försök att lämna uppgifter till polisen? Var du rädd för något? Vad tyckte du om blixtarna från Ulf Karlssons kamera? Vad gjorde du sen? Lämnade du stället? Varför pratade du inte med Tommy Schönstedt, du som ville synas i media?

Palmemordet och bildanalys

Klicka på Top i menyn ovan för att komma högst upp på sidan.

Först några snabblänkar. Förmodad kronologisk ordning.

Tips

Sidan är kaotisk med mycket redundant information. Man kommer ganska långt med att bara läsa sammanfattning av det mest viktiga.

Sidan fungerar bättre på mobil, då kan man zooma in bilderna.

Ulf Karlssons kan se märkliga ut beroende på browser. Mozilla verkar bättre än Microsoft Explorer. Variera zoom och försök hitta bästa läge. På mobil är det enkelt att använda zoom. Man kan även tanka ner bilderna och använda ett bildverktyg för att se.

Vill inte lägga ut hela bilder eftersom jag inte har rättigheterna.

Ursäkta röran, men den beror delvis på att fotograferna har fotograferat varandra och att flera är okända. Har många knepiga "korsreferenser".

Varför återvände Skandiamannen till Skandia?

Jag tror att Skandiamannen återvände till mordplatsen. Jag har försökt motivera detta i analys av återkomsten.

Det är därför som jag har försökt ta bildanalys på allvar.

Jag ska nu redogöra för vad jag vet om de fotografer som fanns på stället. Jag tar dem i kronologisk ordning.


Ulf Karlsson

Fotografen Ulf Karlsson (UK) arbetade åt Aftonbladet, förmodligen som frilans.

Rörelsemönster

UK är förhörd 860321 och 880414. Han har även uttalat sig i Expressen 880428 och i SvD 880428. Det finns även en redogörelse från honom i vitboken om polisspåret.

I vitboken säger han att han såg ambulanserna försvinna i fjärran när han var i närheten av Kungsgatan på väg mot Dekorima. Han såg t om det röda korset på en av ambulanserna.

Eftersom vi vet när ambulanserna drog iväg kan vi datera UK:s färd.

Han bör ha passerat Dekorima strax efter 23.29. Han säger att avspärrningen just hade börjat sättas upp när han körde förbi.

Han parkerade vid Svensk Hemslöjd som låg 95 meter norr om mordplatsen.

UK tog förmodligen sin första bild ca 23.31.30 - 23.32.00. Se nedan under bild nr 1 för motivering.

Det betyder i så fall att det tog rätt lång tid för UK att ta första kortet. Han gick från Svensk Hemslöjd till Dekorima och bör ha kommit fram till Dekorima ca 23.30.30. Därefter har det dröjt ca en minut innan han tog första kortet. Han har sagt att han hade problem med imma och det skulle kunna vara en förklaring.

Vidare kan jag tänka mig att UK tog sin sista bild ca 23.36. Därefter drog han mot Sabbatsberg. Han gjorde ett stopp vid Grand för att kontakta Aftonbladet.

Bilder

Ulf Karlsson tog nio bilder vid Dekorima. Därefter drog han till Sabbatsbergs sjukhus och tog resterande bilder.

Bilderna 1 - 9 finns överst i denna bildsekvens i kronologisk ordning.

UK bilder, generella kommentarer

Samtliga nio bilder vid Dekorima är tagna söderut.

På samtliga Ulf Karlssons bilder ser man Gösta Söderströms (GS) polisbil pb 2520.

Ulf Karlsson har sagt att han hade problem med imma, något som syns tydligt på de fyra sista bilderna.

Vittnena Anna Hage(AH)/KJ/CA/AE och TA syns från och till på de fem första bilderna men syns inte alls på de fyra sista. Det och imman pekar på att det tog en stund mellan det femte och sjätte kortet.

På de fyra sista bilderna ser man i stället en del nytillkomna personer. T ex syns befälhavare KÖ från piket 3230, Christian D (CD) från pb 1520 och hundföraren KEA på några av bilderna.

Enligt polisen så anlände hundföraren KEA 23.36 men jag har svårt att lita på deras siffror. Har för mig att deras klocka gick fel?!?

Gösta Söderströms förare IW sitter inne i pb 2520 på de flesta bilderna. Han antecknade vittnesuppgifter.

Man ser LCs pb 1210 bakom Gösta Söderström pb 2520 på de två första bilderna. LCs bil är borta på de fem sista bilderna. På bilderna 2 och 3 kan man inte se om bilen finns kvar.

Man kan även göra en rätt kvalificerad gissning avseende avspärrningen vid Dekorima (ej vid Luntmakargatan). Jag kan tänka mig att den sattes upp 23.28.30. - 23.33.30. Man hade även varit tvungen att mota bort folk. UK sade att polisen höll på med avspärrningen när han passerade mordplatsen innan han parkerade vid Svensk Hemslöjd.

UK specifika bilder

På den första bilden ser man när Gösta Söderström står bredvid LC i pb1210. GS lutar sig mot passagerardörren. Det är förmodligen stunden då LC fick reda på att offret var Palme. LC/HER i pb 1210 gjorde en rekonstruktion med klocka av sin körning efter larmet. Om man samkör den med UKs utsagor så får man fram att UK tog sitt första foto ca 23.31.30 - 23.32.00. Vidare ser man snett framför piketen en man som påminner ganska mycket om taxichaffisen AD. Viss likhet med SE men han ser inte ut att ha långrock. Jag tror att det är AD. Man ser även att avspärrningen har kommit rätt långt.

På den andra bilden går Gösta Söderström tillbaka till sin bil efter snacket med LC. Jag har sett bilden även i annan upplösning och då kan man skönja medaljen på mössans front.

På den tredje bilden ser man Gösta Söderström och en annan polis stå framför Söderströms bil.

En av de fyra sista bilderna (bild 9 hos Remstam) finns publicerad i en intressant artikel med Ulf Karlsson i Expressen 880428. Han berättar att han upptäckte en suspekt person på en av sina bilder och kontaktade då polisen. Det är mannen som syns framför piketen. Expressen efterlyste honom men jag vet inte hur det slutade. Han är mycket lik taxichaffisen AD men mannen på bilden har rejäla glasögon och det hade väl inte AD, eller? Kanske hade han dem när han körde taxi? Känner mig osäker. Mannen har dock ingen likhet med GM eller SE. Ulf Karlsson berättar också att han lämnade in negativen till polisen i samma veva. Negativen bör alltså finnas kvar. Även SvD 880428 hade en artikel om Ulf Karlsson.


Bild 4, UK

På Ulf Karlssons bild nr 4 syns Skandiamannen stå bakom Gösta Söderströms bil.

Här är en beskuren variant av Ulf Karlssons bild nr 4. Se även UK bild 4 på itdemokrati..Man ser AE, TA, KJ, AH, Gösta Söderström och en annan polis och Skandiamannen bakom polisbilen. Vet inte om man ser CA. IW syns i baksätet på orginalbilden.

Fig: SE bakom Söderströms bil. Zooma lite in och ut.

Jag såg bilden 2018 sedan och sedan dess har jag som sagt varit intresserad av rörelserna vid Dekorima efter 23.30. Den har styrt min syn på förloppet, t ex att det var ett impulsdåd och att han återvände till mordplatsen. Jag är övertygad om att det är Skandiamannen som syns på bilden.

Sin mors son med runda kinder, utmärkande läppar, vit skjorta, randig slips och mörk rock. Böjen i pannan pga keps med lätt vikt skärm? Rak kant vid högerörat pga nedvikta öronlappar? Glasögon? Dock ingen halsduk. Randig slips har han haft även på andra bilder.

Jag har lagt in en förstoring överst på sidan.

Jag har vädrat bilden för flera personer men ingen håller med mig.

I denna analys har jag listat ett flertal fakta som styrker tesen att Skandiamannen återvände till mordplatsen och att han stod precis där man ser honom på UKs bild. T ex:

Jag erkänner dock att följande pekar på att det inte är SE. Faktum är att SE var 1.82, AE var 1.85 och CA var 1.68. Med andra ord var AE 3 cm längre än SE, men på bilden når AE:s ögon endast upp till SE:s hakspets dvs SE syns vara 10 cm längre. Det är alltså 13 cm fel. Hur kan man förklara det? 1. AE tycks ha en ihopsjunken hållning, kan nog tänka mig att han tappat åtminstone 5 cm. 2. På UK:s bild nr 3 är AE betydligt högre en KJ, men på bild 4 sä är de nästan i jämnhöjd. 3. På en av Karl Melanders bilder som är tagen norrut efter det att pb 2520 lämnat mordplatsen ser man att isen har smält under bilen. Bakom bilen finns isbark. Dock svårt att se hur mycket. SE kan absolut ha stått på den. 4. Jag kan nog tänka mig att SE sträckte på sig för att kunna se över bilen. Jag medger att längden på mannen är ett problem, men jag vidhåller ändå mitt påstående om att det är Skandiamannen.

Bilden är inte jättebra, men man kanske kan ta fram en bättre variant av Ulf Karlssons bild nr 4 direkt från negativen med ny teknik?

Här följer ett bevis för att UK's bilder finns i bättre upplösning än de som Remstam har på itdemokrati.nu. Underst ser man en beskuren variant UKs bild nr 9 från Remstams hemsida. Överst finns samma bild hämtad från annat ställe. Skillnaden är betydande. Men tyvärr har jag inte bild nr 4 i samma upplösning. Är upplösningen på den övre bilden tillräcklig för att man ska kunna avgöra om det är Skandiamannen som syns på bild nr 4? Vem har Ulf Karlssons bild nr 4 i bättre upplösning än den som finns på Remstams sida?

Fig: Visar att det finns skarpare bilder av UK än de som finns hos Remstam på itdemokrati.nu


Kalle Melander

Kalle Melander fotograferade för Expressen och arbetade med journalisten Tommy Schönstedt.

Det är lite knepigt att härleda när de anlände till platsen. Jag har försökt återskapa bilfärden från Marieberg, men det finns mycket felmarginal. Jag kan tänka mig att de kom till Dekorima tidigast 23.36 ungefär samtidigt som Ulf Karlsson lämnade stället. Jag kan tänka mig att Melander tog sin första bild 23.37.

Kalle Melander kan med andra ord ha fångat Skandiamannen på bild innan denne återvände till Skandia.

Kalle Melander tog även bilder vid Sabbatsberg.

Han återvände därefter till Dekorima men jag vet inte när. Har endast sett senare bilder där man ser avspärrningen i metall.

På följande två beskurna (olika) bilder av Melander ser man en person i långrock gående norrut mot Skandia. Är det Skandiamannen? Använd mobil och zooma. Bilderna är tagna ca 23.45?!? Söderström och AD är fortfarande kvar på orginalbilderna. Neonljusen från Riviera är släckt.

Fig: SE på väg mot Skandia

Jag har sett ungefär 10 - 15 av Kalle Melanders bilder. Han tog förmodligen betydligt fler bilder än så.


Janne Schmidt

Janne Schmidt arbetade för Aftonbladet. Jag förmodar att han anlände tillsammans med journalisten Bengt Michanek. Jag kan tänka mig att de anlände ca 1 - 2 minuter efter Schönstedt/Melander, dvs tidigast 23.38.

Jag har analyserat två bildkollage med Janne Schmidts bilder. Han tog minst 38 bilder. Med hjälp av analys av en avfotografering av två filmrullar/negativ har jag kommit fram till bildernas inbördes ordning.

Jag har 38 av bilderna, men de är tyvärr kraftigt beskurna. Jag har sett en handfull av dem i fullödig storlek och upplösning. Jag har detaljstuderat samtliga bilder och använt dem i mina analyser.

På den tidigaste bilden jag har sett ser man CD från pb 1520 och ytterligare en polis (chaffisen?) och det två livvakterna DA och GSU.

Minst 26 av bilderna tycks vara tagna innan taxichaffisen AD lämnade stället ca 23.50.

De 12 sista bilderna tycks vara tagna i ett senare skede, kanske närmre 01.00. På några de senare bilderna syns KÖ i piket 3230. Eftersom man fortfarande ser piket 3230 på Janne Schmidts senare bilder så togs de senast 01.10. Vi vet ju att på polisens första bild togs ca 01.10 och då är piket 3230 borta.

Eftersom polisens tekniker ännu inte tycks ha anlänt på Janne Schmidts sista bilder så är det tveksamt om Schmidt har lyckats fånga kepsmannen på bild.

På fem av Janne Schmidts bilder ser man även en fotograf som jag förmodar är Stig Almqvist. Det beror på följande bild, där man ser en fotograf (som jag tror är Stig Almqvist) stå och filma från den södra annonspelaren. Janne Schmidt måste ha stått bakom bildörren till pb 2520 när han tog fotot. Slå ihop Janne Schmidts bild med Stig Almqvists bild och filmsnutt (se nedan i avsnittet om Stig Almqvist) och slutsatsen blir att Janne Schmidt och Stig Almqvist fotograferar varandra. Förmodat klockslag, ca 23.42.

Här är Janne Schmidts bild. Se speciellt fotografen vid annonspelaren markerad med "SA" dvs Stig Almqvist.

Fig: fantastisk bild med mycket info

På samma bild ser man även en man i långrock och keps stå ute i Sveavägen och lutar sig över en bil. Positionen är ungefär där LL tidigare stod med sin Cheva. Det är omöjligt att se vem bilden föreställer, men givetvis funderar jag över om det kanske är Skandiamannen precis innan han gick den sista biten till Skandia. Skandiamannen sade att AH/KJ sprang ifatt honom när han var på väg mot Skandia. Kanske såg han AH/KJ swisha förbi på deras väg mot UM/RWs bil och använde det när han diktade ihop sin story.

Här har ni en inzoomning av mannen:

Fig: SE bredvid bilen? Mörk långrock och keps?

Följande två bilder av Janne Schmidt är också mycket intressant. Klockslaget är ca 23.43. Stig Almqvist syns i bakgrunden långt ut på Sveavägen. På den obeskurna bilden ser man att han fotograferar mot AH/KJ precis när de kliver in i en bil som står i höjd med bankomaten. Stig Almqvist har alltså fotograferat vinkelrätt mot trottoaren mellan Dekorima och Skandias ingång ungefär samtidigt som Skandiamannen gick mot Skandia. Det finns därför en viss liten möjlighet att Stig Almqvist har fångat Skandiamannen under hans promenad, eventuellt från sidan och med information om vad han bar för keps.

Fig: Stig Almqvist filmar mot trottoaren. Fick han med SE?


Stig Almqvist - hans bilder är högvilt

Jag har fått för mig att det är Stig Almqvist som syns på flera av Janne Schmidt bilder. I så fall är Almqvists bilder och filmer högvilt.

Jag förmodar att Stig Almqvist arbetade för Aftonbladet.

Jag kan tänka mig att Stig Almqvist kom till mordplatsen ungefär samtidigt som Janne Schmidt och Bengt Michanek, dvs kring 23.37.

Han tog en intressant bild som är publicerad flera gånger, t ex i AB 870512. Den bör vara tagen kring 23.40. Man ser Kalle Melander, Anna Hage, Tommy Schönstedt, KJ, CA, TA, AE och Söderström i polisbilen. Man ser även en fotograf i stövlar och väska i mitten av bilden. Jag tror att det är fotografen Janne Schmidt.

Här är en kraftigt beskuren variant av Almqvists bild (jag har sabbat den eftersom jag inte har rättigheterna till den),

Janne Schmidt (tror jag) på Stig Almqvists bild:

Det är av historiskt intresse att veta vem som tog de första filmbilderna. De tidigaste jag har sett finns 9.15 in i denna filmsnutt. Man ser samma gäng som på Stig Almqvists bild ovan och även några andra intressanta personer med långrock som man skulle vilja veta mer om. Filmsnuttet är tagen vid samma tillfälle och från samma position som Stig Almqvists bild. Därför tror jag att det är Stig Almqvist som tagit även filmsnutten. Det finns även rörliga bilder på polisens tekniker. Det är inte helt omöjligt att Stig Almqvist tog dem.

På Stig Almqvists bild och filmsnutt ser man en fotograf som jag alltså tror är Janne Schmidt. Han står två meter från AH/KJ/Schönstedt/Melander med ansiktet riktat norrut. Janne Schmidt syns även på filmsnutten och där ser man att han rör sig åt sidan och ställer sig bakom bildörren till pb 2520 och höjer kameran för att ta en bild. Notera att Stig Almqvist står i linje med pb 2520 när han tar kortet, dvs han bör ha stått nära den södra annonspelaren. Lägg ihop detta med Janne Schmidts bild (se avsnittet om Janne Schmidt ovan) och slutsatsen blir att Stig Almqvist och Janne Schmidt har fotat varandra samtidigt.

Stig Almqvist syns på sammanlagt fem av Janne Schmidts bilder, bl a står han ute i Sveavägen. Se ovan i avsnittet ovan om Janne Schmidt, där visar jag att Stig Almqvist står ute i Sveavägen och fotar mot trottoaren ca 23.43 dvs ungefär samtidigt som Skandiamannen rörde sig mot Skandia. Har Almqvist fångat Skandiamannen från sidan på någon av sina bilder? Från gynnsam position och vid ungefär rätt tid.

Stig Almqvist syns även på följande bild som polisens tekniker tog (se även polisens bilder, under "polisens fotograf" nedan).

Fig: Stig Almqvist filmar rakt in i ryggen på kepsmannen - avstånd 15m.

Det innebär att Stig Almqvist varit vid Dekorima två gånger, och vid Sabbatsberg däremellan. Det är väl inga problem. Tror även att Kalle Melander gjorde den vändan. Och även vittnena CA/AE. Helt logiskt.

Men framförallt betyder det att Stig Almqvist varit vid Dekorima samtidigt som polisens tekniker tog sina bilder. Då kan Stig almqvist ha fångat kepsmannen på bild. Se under "polisens fotograf" nedan.

På polisens bild ser man att Stig Almqvist eventuellt står och filmar rakt in i ryggen på kepsmannen på ett avstånd av endast 15 meter. Tiden är rätt. Bilden är polisens bild nr 5, och kepsmannen syns på polisens bild nr 6 som jag förmodar togs strax efter.

Stig Almqvist är en bubblare. Hans bilder högvilt.


Vojta Klecka

Jag har fått för mig att Vojta Klecka frilansade åt SvD eller möjligen Sydsvenska Dagbladet.

Vojta Klecka tog bilder vid Dekorima. Men när? Jag har tyvärr endast sett några av hans bilder och de är tagna efter midnatt - Gösta Söderströms pb 2520 och ADs taxi är borta.

På en av hans bilder står LC från pb 1210 på trottoaren bredvid piket 3230 och pratar med KÖ. LC har alltså kommit tillbaka till mordplatsen en andra gång efter besöket på Sabbatsberg. Fotot är taget 00.45 - 01.00 dvs strax innan polisens tekniker anlände.

Det finns därför en liten möjlighet att Vojta Klecka även har fångat kepsmannen på någon av sina bilder.


Rolf Söderberg

Jag tror att Rolf Söderberg arbetade åt DN.

Det är svårt att säga när han var på plats.

På de få bilder jag sett ser man inte Gösta Söderströms polisbil 2520 eller ADs taxi. Det pekar på att han anlände tidigast kring midnatt.

Däremot ser man båda piketerna 3230 och 1230. Piket 3230 finns inte med på polisens förta bilder. De anlände 01.10.

De få bilder jag har sett har därför förmodligen tagits 00.00 - 01.00. Men jag kan absolut tänka mig att han stannade längre än så.


Hans T Dahlskog

Hans T Dahlskog plåtade åt DN.

I DN 861228 finns följande intressanta bild som Dahlskog tog.

Det är inte själva bilden är det mest intressanta. Det är fotnoten. Där står "Klockan är 01.20 på natten...".

På bilden ser man även Tommy Schönstedt stå och peka in mot gränden. Mannen i vit mössa är förmodligen en journalist. I bakgrunden står CAs kompis AE, eller?

Dahlskog tog säkerligen tog betydligt fler bilder än så, han visste ju att det var Olof Palme var offret. Kan det vara så att han fångade kepsmannen på polisens bild nr 6 på någon av sina bilder? Jag har tyvärr bara sett två av hans bilder.


Bela Unger

Bela Unger arbetade med journalisten Per Luthander, DN. Luthander har beskrivit detta i DN 860225 och DN 20110228.

Bela Unger plåtade taxichaffisen AD på Vasagatan. Det finns en bild i DN 860301. AD förhördes 00.20. Först därefter bestämde Luthander/Unger träff med honom, dvs i praktiken tidigast 01.00. Förhöret skedde på Vasagatan. Oklart om Luthander/Unger därefter åkte till Dekorima. Man borde kanske kolla upp även Ungers bilder för att se om "kepsmannen" på polisens bild nr 6 syns på någon av dem.


Senare fotografer

Åtminstone fotograferade Anders Holmström, Björn Elgstrand, Börje Thuresson och Lars Hedberg under mordnatten. Men jag har ingen aning om när.

Jag har endast sett ett fåtal av deras bilder. De pekar på att de var vid Dekorima ganska sent. Jag tror därför inte att de kan ha fångat Skandiamannen på bild.


Polisens fotograf

Polisen hade tre tekniker på plats 01.10 - 01.55. Börje Moberg och Torsten Kviberg kom 01.10. Vincent Lange kom 01.30.

Det var sannolikt Torsten Kviberg som fotograferade.

Teknikerna syns på följande bild:

Fig: polisens tekniker, ingen klädd som kepsmannen

Polisens tekniker finns även på rörlig bild. Se t ex 08.13 in i denna dokumentär.

Polisens bild nr 6

Polisens bild nr 6 kan visa sig vara hela Palmeutredningens viktigaste bild.

Fig: är det SE som är kepsmannen? Då sköt han nog Palme. Han sade ju att han var i Täby vid den tidpunkten.

Bilden har diskuterats vädigt mycket.

Den stora frågan är om det Skandiamannen som är kepsmannen?

På bilden syns polispiket 1230 vid Dekorima och fyra personer som står snyggt uppradade parvis bredvid piketen. Två av dem är vittnena CA/AE.

I bakre raden till vänster står en medelålders person i rock och keps utan öronlappar - "kepsmannen". (Eller har kepsen öronlappar som är nedvikta och drar sig bakåt i blåsten??? Svårt att se). Eventuellt bär han även glasögon. På kepsmannens insida står CA med sina vita gympadojjor. Framför kepsmannen står AE i beige jacka. Bredvid AE står en kvinna som tycks titta mot kameran in i gränden.

Bakom piket 1230 ser man polisbilen X.

Frågor

Det finns i huvudsak två frågetecken kring bilden:
  1. Är det Skandiamannen som syns på bilden?
  2. När togs bilden?

Jag börjar med tiden.


När togs bilden?

Polisens tekniker befann sig på plats 01.10 - 01.55. Börje Moberg och fotografen Torsten Kviberg anlände 01.10. Vincent Lange anlände 01.30 (se FUP, Christer Pettersson). Således har deras bilder tagits tidigast 01.10.

På polisens bild nr 6 ser man piket 3230. Bakom piketen står polisbilen X. Genom att analysera piket 3230 och polisbilen X rörelser så kan man snäva tiden då bilden togs.

analys av polisbilars rörelser vid Dekorima har jag en avancerad sekvens av rörelser som visar att piketen på polisens bild nr 6 är 1230 och att polisbilen X inte anlände förrän efter 01.10.

Här följer dock en enklare resonemang som kan användas för att visa att polisens bild togs 01.10 - 01.30.

Polisens bild nr 6 togs tidigast 01.10, det var ju då som polisens tekniker anlände. Vidare säger Christer P från piket 1230 i förhör 860724 att de lämnade Dekorima 01.30. Eftersom piket 1230 fortfarande syns på polisens bild nr 6 så måste bilden ha tagits före 01.30. Således bör polisens bild nr 6 ha tagits 01.10 - 01.30.

Vi kan även använda polisbilen X för att visa att polisens bild nr 6 togs 01.10 - 01.30.

Polisbilen X syns inte på polisens bild nr 1. Däremot syns den på polisens bild nr 6. Om det är sant att polisens bild nr togs 01.10 - 01.30 så måste därför polisbilen X ha anlänt inom samma tidsintervall.

Men kan det stämma att polisbilen X anlände 01.10 - 01.30? För att svara på den frågan kan man försöka lista ut vilken polisbilen X faktiskt är, och därefter kontrollera dess polisers utsagor.

Så vilken är då polisbilen X?

På följande bild ser man de tre sista siffrorna på polisbilen X. Nummret tycks sluta på 160. Man ser inte första siffran. Vidare är jag ganska säker genom andra bilder att registreringsnumret på polisbilen X är LOR 260.

Det troliga är att polisbilen X är pb 2160 med LB/LK. Kan det stämma?

följande sida berättar LB från pb 2160 om mordnatten . I intervjun berättar han att de anlände 01.30.

LB intervjuas även 4.00 in i följande video.

Vidare tror jag att LK från pb 2160 syns på följande bild som är tagen efter 01.30:

Det finns med andra ord mycket som pekar på att polisbilen X är pb 2160 med LB/LK och att de anlände kring 01.30, förmodligen några minuter innan.

Detta gör att man kan snäva in tiden för polisens bild nr 6 ytterligare. Helt klart är polisens bild nr 6 tagen 01.10 - 01.30. Jag antar att polisens bilder togs i ordning 1, 2, 3, 4, 5 och 6. I så fall togs polisens bild nr 6 sent i intervallet. Det stämmer med att polisbilen X inte syns på den polisens bild nr 1. Det stämmer även med LBs utsaga att de anlände kring 01.30.

Vi kan ge ytterligare styrka åt analysen genom att kombinera utsagor från Vincent Lange och CP i piket 3230. Vincent Lange säger i FUP/Christer Pettersson att han inte anlände förrän 01.30. Vidare säger CP från piket 1230 att Vincent Lange ännu inte hade anlänt när piket 1230 lämnade mordplatsen 01.30. Jag har inte heller sett någon bild där man samtidigt ser både piket 3230 och Vincent Lange.

Alla detaljer är i harmoni med varandra och analysen landar i följande slutsats och riktvärde.

Polisens bild nr 6 togs av polisens tekniker 01.25 +/- 5 minuter.

Är det polisens tekniker som syns på bilden?

Det finns förresten en hörsägen/myt om att det är någon av polisens tre tekniker som syns på fotot. Någon påstod det, och det har därefter blivit en etablerad sanning. Men det är faktiskt så att samtliga tre tekniker finns på bilder och videor tagna vid samma tid och plats och dessa visar med 100% säkerhet att det inte är någon av polisens tekniker som syns på polisens bild nr 6. Bifogad bild visar mycket tydligt att ingen bar långrock, men det gjorde ju kepsmannen.

Fig: polisens tekniker, ingen klädd som kepsmannen

Är det Skandiamannen som syns på bilden?

Personerna står snyggt uppradade och två av dem är vittnena CA/AE. Då bör det vara en kö för personer som avser lämna vittnesmål. Då bör även mannen i keps vara ett vittne. Men av alla vittnen vi känner till så finns det endast en som ser ut som mannen på bilden, nämligen Skandiamannen.

Mannen på bilden är extremt lik Skandiamannen på Proletärens bilder. Övriga vittnen är inte ens i närheten av att likna mannen på bilden. Se t ex den jämförande bilden på Remstams hemsida.

Det går inte att trolla bort likheten mellan Skandiamannen på Proletärens bild och kepsmannen. Därför tror jag att det faktiskt är Skandiamannen som står där.

Jag vill även leverera följande kommentar till de som anser att det inte kan vara SE pga klockslaget. Att förneka att det kan vara SE som syns på bilden bara för att han själv sade att han var hemma i Täby vid den tiden, är ungefär som att säga att det inte kan vara Mijailović som syns på fotona från NK eftersom han själv sade att han inte var på NK vid den tiden. Då blir det lite för mycket Tvillingdeckarna eller Scooby Doo för min smak. (Not: Mijailović dödade Anna Lindh.)


Konsekvenser om Skandiamannen är kepsmannen

Polisens bild nr 6 togs helt klart mellan 01.10 och 01.30. Vilka blir då konsekvenserna om Skandiamannen är kepsmannen?

tes SE oskyldig:

Bilden visar i så fall Skandiamannen ljög när han sade att han var hemma i Täby vid den tiden. Vad ville han vinna med denna lögn? Fick den honom att synas mer i media? Lögnen tycks vara hopplös att motivera. Här räcker inte ens "han skarvade-kortet" till.

tes SE skyldig:

Bilden visar i så fall att ljög när han sade att han var i Täby vid den tiden.

Dessutom har han andra kläder än vad han hade när han lämnade Skandia. Han sade ju till RB att han bar trenchcoat. Och enligt väktaren ALG och i viss mån HO bar han förmodligen keps med öronlappar som man kan vika upp. Men mannen på bilden bär rock i grovt tyg och keps utan (??? osäker, kanske har den nedvikta öronlappar ???) öronlappar. Varför ljög han? Hur förklarar man det?

Jag spekulerar i följande förlopp. Först kom han tillbaka till mordplatsen direkt efter mordet. Han fick då höra AD nämna signalement som stämde in på honom till en polis. SE fick då kalla kårar och lämnade platsen. Väl hemma i Täby bytte han kläder till en rock med grovt tyg och en keps utan öronlappar. Därefter åkte han tillbaka till mordplatsen i syfte att lämna vittnesmål utan vapen och med nya kläder. När han kände igen CA/AE blev han återigen skrämd. Dessutom lämnade piket 1230 platsen 01.30 och SE fick återigen åka hem i ogjort ärende.

Om det är så att kepsmannen har keps MED nedvikta öronlappar(svårt att avgöra) så kanske han (SE) har kommit tillbaka till Dekorima för att lämna vittnesmål, och inte för att visa ny keps. Möjligen har han bytt ut trenchcoaten mot en varmare rock.

Man kan tycka att specken är galen. Men saken är den att om det verkligen är SE som syns på bilden då behöver detta motiveras även i tesen skyldig. Jag vill inte sopa frågan under mattan och tvingas därför spekulera. Ni fick helt enkelt min förklaring. Vilken är din förklaring?

Några av de som tror att Skandiamannen är skyldig vill inte kännas vid att det är han som syns på bilden. Jag förstår inte riktigt hur de tänker. Själv tänker jag såhär:

År det Skandiamannen som syns på polisens bild nr 6 då är han Palmes baneman.

Hur ska man ta reda på vem "kepsmannen" är?

För närvarande anser jag att det är en av hela Palmeutredningens viktigaste frågor. Teknisk bevisning växer sannerligen inte på träd, men här finns eventuell sådan inom armlängds avstånd.

Jag misstänker att kepsmannens identitet är okänd, men jag tycker inte att man ska ge upp. Jag har ett förslag på hur man kan gå vidare. Det går ut på att analysera andra fotografers bilder. Det kanske finns någon annan fotograf som var på plats vid samma tidpunkt. Har "kepsmannen" på polisens bild nr 6 fastnat på någon av deras bilder? Kan man i så fall avgöra om det är Skandiamannen som syns på deras förhoppningsvis skarpare bilder?

Men vilka fotografer befann sig vid Dekorima ca 01.00 - 02.00? Jag har åtminstone tre konkreta förslag.

Faktum är att på polisens bild nr 5 som syns nedan så ser man Stig Almqvist eventuellt stå och och filma rätt in i ryggen på kepsmannen på ett avstånd av 15 meter. Tiden är ju rätt. Bild nr 5 och bild nr 6 bör ha tagits ungefär samtidigt.

Fig: Stig Almqvist filmar rakt in i ryggen på kepsmannen - avstånd 15m.

Vidare kan jag bevisa att DN's fotograf Hans T Dahlskog befann sig vid Dekorima just då, se motsvarande avsnitt om honom.

Vidare kanske Torsten Kviberg har negativen kvar och en bättre variant av bild nr 6. Och kanske tog han fler bilder än de vi känner till.

Med andra ord är Stig Almqvist och Hans T Dahlskog heta kandidater till att ha fångat "kepsmannen" på bild. Och Torsten Kviberg kan ha tagit fler bilder.

Sen kan det förstås även finnan andra fotografer som var där just då. Kandidater är Vojta Klecka, Rolf Söderberg, Bela Unger och SVT filmteam. Tror dock inte att Janne Schmidt och Kalle Melander tog några bilder när polisens tekniker var närvarande. Lite osäker.


Polisens bild nr 1.

Även polisens bild nr 1 är åtminstone lite intressant. Bilden finns i hygglig upplösning hos Lennart Remstam. Scrolla ner till den andra och uppföstorade bilden. Det finns fem personer på bilden. Från vänster: nr 1 = en polis, nr 2 = en polis, nr 3 = en blond man i rock och kavaj, nr 4 = herr x och nr 5 en man i hatt och vita handskar i högerhanden.

Jag funderar över nr 4 dvs herr x. Är det Skandamannen? Är det samma person som syns på polisens bild nr 6? Det är ett långskott. Gissar att bilden togs 01.15 strax efter att teknikerna kommit. Hade SE hunnit dit från Täby?


Bilder på fotografer

Jag anser att det är Stig Almqvist som syns på följande bild.

******************************

Jag anser att det är Janne Schmidt som syns på följande bild.

******************************

Jag anser att det är Vojta Klecka som syns på följande två bilder. Den första bilden togs av Janne Schmidt. Den andra bilden togs av Rolf Söderberg.

******************************

Jag anser att det är Hans T Dahlskog som syns på följande tre bilder. Den första bilden är från en rörlig sekvens som SVT tog.

Återigen Hans T Dahlskog från SVTs rörliga bilder. Dahlskog står bakom Bo Larsson. På de rörliga bilderna ser man honom ta två kort.

Hans T Dahlskog igen. Bilden tagen från rörliga bilder (av Stig Almqvist???), ca 01.40. Han står bakom Vincent Lange.

******************************

Ytterligare en fotograf på följande bild som togs ca 01.40. Han står bakom Vincent Lange. Han bär kamera. Är det en privatperson? Är det Rolf Söderberg?

******************************

Ytterligare en fotograf. Bilden tagen av Vojta Klecka 00.00 - 01.00. Är det en privatperson? Är det Rolf Söderberg? Var det han som tog bilden på Vojta Klecka? Inte alls omöjligt.

******************************

Fotografen Ulf Karlsson.

******************************

Fotografen Jannen Schmidt.

Övrigt

På följande bild ser man en polisbil med regnummer LHU 090. Den står bakom piket 1230 med regnummer EOR 611. I samma bildsekvens ser man även piket 3230. Polisbilen står mellan de båda piketerna. Men det är INTE samma polisbil som syns på polisens bild nr 6 med kepsmannen, dvs polisbilen X. Polisbilen på bilden nedan är en svartmålad Volvo men polisbilen X är en vitmålad Volvo. Jag vet inte vilken den svartmålade polisbilen är.


Sammanfattning av det viktigaste

Här kommer en sammanfattning till sådant som knyter an till Skandiamannen och kepsmannen. Jag förklar t ex varför jag anser att Stig Almqvists bilder och filmer är högvilt.

Egentligen inget nytt jämfört med ovan, men förhoppningsvis inte lika rörigt...

Bilderna är mest anpassade för mobil. Speciellt är de enklare att zooma bilderna på mobil.

Bilder tagna före 23.50.

Ulf Karlssons bild nr 1 ser man att LC i pb 1210 parkerat på trottoaren bakom Gösta Söderström. Man ser även en person som jag förmodar är Söderström som talar med någon i passagerarsätet till pb 1210. Jag är säker på att det är stunden då Gösta Söderström informarar LC om att offret är Palme.

Jag anser att bilden är viktig ty med hjälp av Ulf Karlssons berättelse om mordkvällen och LCs berättelse och egna tidtagning, så kan man på ett ungefär datera tiden för Ulf Karlssons första bild. Troligtvis togs den någon gång mellan 23.31.00 och 23.32.00.

******************

Ulf Karlssons bild nr 2 ser man när Gösta Söderström går tillbaka mot sin bil pb 2520.

Jag har sett samma bild i sämre upplösning, men på den sämre bilden ser man rätt tydligt att personen har en medalj i pannan, dvs det bör vara Söderström.

******************

Ulf Karlssons bild nr 3 ser man när Gösta Söderstöm och en annan polis står och "hänger" framför GS bil.

Under fjärde förhöret och i Expressen 860905 så beklagade sig Skandiamannen över att de poliser som anlände först ställde sig och hängde framför polisbilen och knappt brydde sig om LPs vädjan om hjälp. Det är förstås en lögn, men Skandiamannen kan faktiskt ha fått iden från mordplatsen om han befann sig nära Söderströms bil samtidigt som UK tog sin tredje bild. Se även nästa punkt angående den fjärde bilden.

******************

Ulf Karlssons bild nr 4 ser man Skandiamannen bakom Gösta Söderströms pb 2520. Folk tror inte mig. Jag lider med er.

Andra fotografer som kanske har fångat samma person på bild innan SE gick tillbaka till Skandia är Kalle Melander, Janne Schmidt och Stig Almqvist.

******************

Stig Almqvist tog följande bild under slutet av Expressens journalist Tommy Schönstedts intervju med AH/KJ. Jag visar endast en kraftigt beskuren variant. Jag vet genom TT att det är Almqvists bild. Även från Aftonbladet 870512. Stig Almqvist bör ha stått i närheten av den södra annonspelaren.

Man ser på bilden att det står en annan fotograf alldeles intill. Jag tror att det är Janne Schmidt.

******************

Se 9.25 in i följande filmsnutt. Den är tagen nästan samtidigt som Stig Almqvists bild och dessutom från samma position.

Därför är det min övertygelse att filmsnutten togs av Stig Almqvist.

I slutet av filmsnutten ser man Janne Schmidt röra sig mot polisbilen 2520's öppna bildörr. Från en position bakom bildörren reser han kameran för att ta en bild.

Här följer en stillbild från filmsnutten. Bättre är dock att titta på filmsnutten så att man ser Janne Schmidts hela rörelse.

******************

Följande fantastiska bild från Janne Schmidt är sprängfylld med information. Har beskurit och sabbat den eftersom jag inte äger rättigheterna.

Fig: fantastisk bild. SE, Almqvist, osv...

Janne Schmidts bild är tagen samtidigt som stillbilden från Stig Almqvists filmsnutt. Den är tagen från en position bakom Gösta Söderströms öppna bilddörr. Det är intressant ty på Stig Almqvists filmsnutt ser man ju Janne Schmidt ta en bild bakifrån den öppna bildörren.

Vidare ser man på Janne Schmidts bild att Stig Almqvist står vid södra annonspelaren och fotar söderut. Stig Almqvist och Janne Schmidt tycks ha fotograferat varandra samtidigt.

Vidare ser man att Stig Almqvist har två kameror. Det är helt kompatibelt med tesen att Stig Almqvist både fotade och filmade.

Vidare ser man på Janne Schmidts bild en man stå ute i Sveavägen intill en bil. Är det Skandiamannen?

En man i beige långrock går söderut. Jag är tämligen säker på att det är polisen UM som kom dit tillsammans med RW för att köra vittnen till krimjouren, speciellt AH/KJ. Mer om AH/KJs transport under nästa bild nedan.

Vidare ser man på Janne Schmidts bild att vittnet AE (beige jacka) går söderut. På Stig Almqvists filmsnutt ser man dock att CA/AE går norrut. Jag tror att de vände vid piket 1230 och därefter gick direkt söderut och då fastnade på Janne Schmidts bild.

Man ser på Janne Schmidts bild att Riviera fortfarande är tänt. Man kan använda informationen för att försöka reda ut kronoligin. Mer om Riviera nedan.

Om man lägger ihop informationen från Stig Almqvists filmsnutt med Janne Schmidts bild så kan man dra slutsatsen att bilderna togs när intervjun med AH/KJ höll på att avslutas. Jag får tiden till ca 23.42. Tyvärr en del felmarginal på det, kanske upp till två minuter.


******************

Följande bild från Janne Schmidts bild är extremt intressant.

Fig: Stig Almqvist filmar rakt in mot trottoaren. Fick han med SE?

På den icke beskurna varianten av Janne Schmidts bild ser man när AH/KJ sätter sig i polisen RWs bil, möjligen en Ford Sierra. Bilen står i höjd med bankomaten. På den icke beskurna varianten ser man även föraren RW - jag är 100% säker på att det är RW, jag har nämligen sett nutida bilder på honom på nätet. Man ser UM bakifrån bredvid bredvid AH. AH/KJ lämnade dock platsen i en annan bil, en blå Volvo - bildbevis/filmsnutt finns. Det betyder att AH/KJ bytte bil. Troligtvis lämnade de stället ca 23.50.

Men det mest intressanta med Janne Schmidts bild är Stig Almqvist som återigen syns på bild. Det intressanta är Stig Almqvists position. Han står och fotar/filmar mot AH/KJ utifrån Sveavägen med riktning mot bilen som jag vet stod i höjd med bankomaten. Och Janne Schmidts bild är tagen (?) mellan 23.42 och 23.45. Det innebär att Stig Almqvist har fotat mot trottoaren ungefär samtidigt som Skandiamannen var på väg mot Skandia. Tänk om Stig Almqvist lyckats fånga Skandiamannen från sidan och att man kan se hans Sherlock Holmes-liknande keps med öronlappar som man kan vika upp. Det bevisar inte att Stig Almqvist lyckades fånga SE på bild, men Janne Schmidts bild visar att Almqvist åtminstone haft en väldigt gynnsam position vid en ganska gynnsam tidpunkt.

Vi ska även komma ihåg att under det fjärde förhöret sade Skandiamannen att när han börjat gå tillbaka till Skandia sprang AH/KJ ifatt honom och berättade att Palme var offret. Mycket möjligt att SE såg tjejerna swisha förbi mot UM/RW:s bil om han stod i närheten och att han diktade ihop en story utifrån detta.

Notera att det ser ut som om Stig Almqvist filmar. Janne Schmidt tog ytterligare två bilder på Stig Almqvist nästan samtidigt, och på en av dem ser det ut som om Stig Almqvist tar bilder.

Stig Almqvists bilder är högvilt.

******************

Följande bild togs av Kalle Melander.

Fig: Skandiamannen på väg mot Skandia?

På Kalle Melanders bild ser man en person i långrock gå norrut mot Skandia. Jag spekulerar i att det är Skandiamannen. Kalle Melander tog ytterligare en bild nästan samtidigt där mannen har kommit lite längre fram.

På den icke beskurna varianten ser man att Riviera är släckt. Det betyder att Kalle Melanders bild togs efter Janne Schmidts bild där Stig Almqvist syns vid den södra annonspelaren, se ovan.

På Kalle Melanders obeskurna bild ser man att taxichaffisen AD står utanför sin bil och talar med en del folk. Vi vet att AD lämnade mordplatsen ca 23.50, och de sista minuterna satt han i sin taxi och IW satt bredvid och tog hans uppgifter. Då har nog Kalle Melaners bild tagits senast 23.47.

Det betyder att Kalle Melanders bild troligtvis är tagen mellan 23.42 och 23.47.

Väktaren HO sade att Skandiamannen återkom till Skandia 23.40, men utredaren PH på Skandia sade att SE kom tillbaka 23.45. Jag menar därför att det finns hyggliga möjligheter för att det är Skandiamanne som syns på Kalle Melanders bild.

Polisens och andra samtida bilder

Nu till bilder som togs när polisens tekniker var på plats.

Polisen tog sina bilder 01.10 - 01.30.

Jag är ganske säker på att följande bild är polisens första.

Polisens bild är ganska intressant. Vem är civilpersonen som står näst längst åt höger och tittar norrut? Är det Skandiamannen?


******************

Följande bild är en beskuren variant av polisens bild nr 5.

Fig: Stig Almqvist filmar rakt in i ryggen på kepsmannen - avstånd 15m.

Den är mycket intressant. Återigen ser vi Stig Almqvist. Han har med andra ord gjort vändan Dekorima - Sabbatsberg - Dekorima. Inget konstigt, det gjorde även Kalle Melander och vittnena CA/AE.

Notera att Riviera är släckt och bilden är därför inte samtidig med Janne Schmidts bild som jag visade ovan.

På bild nr 5 står Stig Almqvist och filmar (not 1) eller fotar söderut från sin position framför den södra annonspelaren. Det är mycket intressant. Vi vet ju att stunden efter tog polisen sin omtalade bild nr 6 med kepsmannen. Kanske är der endast 30 sekunder mellan polisens bilder nr 5 oh 6.

Har Stig Almqvist lyckats filma kepsmannen bakifrån från ett avstånd av 15 meter? Polisens bild nr 5 bekräftar ju att Stig Almqvist filmar/fotar från rätt position och vid ungefär rätt tid. Sannolikheten är nog synnerligen hög.

Han Stig Almqvist fångat kepsmannen på andra bilder? Är det Skandiamannen som är kepsmannen, då var det nog han som sköt Palme.

Det finns inga tvivel - Stig Almqvists bilder och filmer är högvilt.

not 1: troligtvis filmar han, blixten är ju på.

******************

Här har ni polisens bild nr 6 med kepsmannen.

Fig: kepsmannen. Kan vara avgörande. Är det SE? Då sköt han nog Palme.

Polisbilens nummer slutar på 160. Tror jag...

Jag är säker på att det är pb 2160 med LB/LK och att de anlände ca 01.30.

******************

På följande stillbild från en filmsnutt ser man polisens tre tekniker, från vänster Torsten Kviberg, Börje Moberg och Vincent Lange. Det är 100% säkert att ingen av dem är kepsmannen från bild nr 6. Ingen av dem bär ju långrock.

Fig: polisens tekniker, ingen klädd som kepsmannen

******************

I DN 861228 finns följande intressanta bild som Hans T Dahlskog tog.

Det intressanta är fotnoten. Den säger att bilden togs 01.20 dvs samtidigt som polisen tog sin bild nr 6.

Har Hans T Dahlskog fångat kepsmannen på någon av sina andra bilder? Inte alls omöjligt.

Kanske står kepsmannen alldeles intill Dahlskog när han tar bilden.

Mannen som står och pekar är förresten Expressens journalist Tommy Schönstedt.

******************

Även Rolf Söderberg och Vojta Klecka kan ha varit vid Dekorima samtidigt som kepsmannen. Fick de honom på bild? Eventuellt även Bela Unger, Janne Schmidt och Kalle Melander.


Förslag på fortsatt bildanalys

Leta reda på en bättre version av Ulf Karlssons bild nr 4. TT eller Aftonbladet kan ha den i sina bildarkiv. Vidare har Ulf Karlsson sagt att han lämnade in negativen till polisen. Dessa kan förstås användas för att få fram bättre bilder.

Leta reda på Stig Almqvists bilder och filmer. Han har stått i gynnsam position och vid rätt tidpunkt för att ha kunnat fota SE när han gick tillbaka till Skandia. Vidare har har förmodligen filmat rakt in i ryggen på kepsmannen. Stig Almqvists bilder är högvilt.

Hans T Dahlskog var vid Dekorima samtidigt som kepsmannen. Dahlskogs bilder bör kontrolleras.

Polisens fotograf Torsten Kviberg kan ha tagit andra bilder än de vi känner till. Tog han fler bilder på kepsmannen? Vem har hans negativ? Han själv eller polisen?

Förutom Ulf Karlsson och Stig Almqvist kan även Karl Melander och Janne Schmidt ha fångat SE på bild innan han återvände till Skandia.

Förutom Tortsen Kviberg, Stig Almqvist och Hans T Dahlskog kan även Rolf Söderberg och Vojta Klecka ha fångat kepsmannen på bild.

Möjligen kan även Bela Unger, Janne Schmidt och Karl Melander ha fångat kepsmannen på bild. Jag tror dock inte att så är fallet.

Viktigt att se hur SE var klädd så att man kan matcha det mot hans egna utsagor. T ex om kepsen hade öronlappar eller inte.

Om SE är kepsmannen så sköt han Palme.

Jag har sett ganska många bilder men det stora flertalet har jag tyvärr inte lyckats få tag på trots att jag verkligen har försök. Intresset för bildanalys är i princip noll. Jag är förvånad över det dåliga intresset. Vi pratar alltså teknisk bevisning.

Det är dags för TT, Bilder i Syd, AP, alla mediahus, tidningar, fotografer och andra ägare av bilder från Palmemordet att öppna sina arkiv och göra allt detta fritt tillgängligt för allmänheten. Om inte, så finns det kanske ändå någon intresserad nörd som har möjlighet att komma åt bilderna på något sätt.

Och det gäller inte enstaka bilder eller någon halvmesyr. Det gäller rubbet. Och med absolut högsta kvalite. Gärna direkt från negativen.